Undersøkelse om Norge, EU, EØS og Europa

I 2015 tok Europabevegelsen initiativ til å finansiere en spørreundersøkelse om nordmenns holdning til Europa og EU. Med hjelp fra våre medlemmer fikk vi inn nok penger til å gjennomføre en undersøkelse både i 2015 og 2016. Nå vil vi gjenta suksessen i 2017 og vi håper at mange er med.

Fortellingen om at norsk EU-medlemskap er uaktuelt er blitt en sannhet alle tror på. Samtidig har mange partier satt EØS på agendaen. Bit for bit angripes Norges forhold til Europa. Men siden folkeavstemningen i 1994 har Norge gradvis blitt mer og mer integrert i EU.

Regelmessige spørreundersøkelser av typen «Hva ville du ha stemt hvis det var avstemning i morgen?» gir oss en ja/nei prosent. Dette er med på å opprettholde illusjonen om Norge som utenforland. Men med EØS, Schengen og mer enn 75 andre avtaler Norge har med EU er vi med på mye mer enn norske velgere vet. Vi trenger undersøkelser som gir oss en nyansert forståelse av hva folk flest mener om Europa, EU og Norge.

Vil du gi Europabevegelsen et bidrag for 2017?

Vi sender i disse dager ut en giro til våre medlemmer og ber om støtte. Her har vi forslått  250,- som støttebeløp. Ønsker du å betale mindre eller mer en foreslått beløp er det bare å endre. Pengene går inn på vår dedikerte donasjonskonto: 1503.63.05395 og går uavkortet til undersøkelsen.

Er du ikke medlem men ønsker å gi støtte til gjennomføring av undersøkelsen, er det bare å bruke samme kontonummer.

Takk!

 

Les resultatene for Spørreundersøkelsen 2015

Les resultatene for Spørreundersøkelsen 2016

You may also like...