Takk for i år, Arendalsuka!

Forrige uke deltok Europabevegelsen på Arendalsuka 2023. Takk til alle medlemmer, tillitsvalgte og besøkende som kom på arrangement og innom stand!

Europabevegelsen hadde i samarbeid med Europeisk Ungdom stand ved siden av partiene og LO på Sam Eydes plass. Det kom også, i år som i fjor, over 100 gjester i publikum til panelsamtalen vi arrangerte i Kirkekjelleren.

I panelet satt Berit Lindeman, generalsekretær i Den norske Helsingforskomité, Jan Erik Grindheim, professor, sammenlignende politikk USN, Norge, EØS og EU, og Carl Henrik Knutsen, professor i statsvitenskap, demokrati, autokrati og regimeendring ved UiO. Ordstyrer var Europabevegelsens leder, Heidi Nordby Lunde.

Tema for samtalen var demokratiet i Europas fremtid. Etter tiår med vekst og demokratisk utvikling har man sett tegn på en demokratisk resesjon i verden. Det har vi også lagt merke til Europa, og i de internasjonale samarbeidsorganisasjonene Norge også deltar i.

Et av hovedpunktene fra diskusjonen var at utsiktene ikke er så dystre som man kanskje skulle ha det til, men samtlige av paneldeltakere var klare på at mer internasjonalt samarbeid kreves i møte med autokratier og et endret verdensbilde.

Stand med Europeisk Ungdom

På stand fikk vi besøk av både lokale medlemmer, tillitsvalgte og andre engasjerte.

Allerede nå har vi startet planleggingen av neste års Arendalsuke, og da utvider vi til to arrangementer i tidsrommet 15-18 tirsdag 13. august.

Vi sees i Arendal 2024!