Ta en heleuropeisk mastergrad!

På College of Europe i belgiske Brugge får masterstudenter en unik mulighet til å fordype seg i Europa-stoff. Nå håper skolen på flere norske søkere.

College of Europe tilbyr en studietilværelse i vakre omgivelser i Brugge. Foto Wolfgang Staudt, Flick CC

College of Europe ble opprettet, sammen med Europabevegelsen og Europarådet, på Haag-konferansen i 1948. Formålet var å utdanne «unge ledere for Europa». Allerede året etter var undervisningen i gang. Siden den gang har studenter fra hele Europa fått sin mastergrad på den velrenommerte skolen. I tillegg til det opprinnelige campuset i Brugge, etablerte de seg i 1992 i Natolin i Polen

Det var altså tanken om at unge mennesker fra hele Europa skulle komme sammen, som var drivkraften bak skolen opprettelse. Det har de så absolutt lyktes med. Hvert år tar de opp studenter fra rundt 50 land. De tilbyr i dag fem ulike studieprogrammer i Brugge og ett i Natolin, som alle går over ett år. Her kan du lese mer om programmene og opptakskrav.

Norske studenter som blir tatt opp på til skolen får tildelt et stipend på 55 000 kroner. På nettsidene til Senter for internasjonalisering av utdanning finner du mer informasjon om College of Europe og søknadsprosessen.

Søknadsfristen er onsdag 17. januar. Mandag 15. inviteres potensielle søkere til å delta i en Facebook-chat med skolen opptakskontor, der man kan spørre om det man måtte lure på. Her finner du mer informasjon om det.