Solid medlemsvekst i 2018

Europabevegelsen forsatte medlemsveksten i 2018. Året ble avsluttet med over 10 prosent flere medlemmer enn hva vi startet det med.

Generalsekretær Fredrik Mellem er fornøyd med de gode medlemstallene. Særlig gledelig er det at mange av de nye medlemmene kommer fra miljøer der EØS-avtalen og EU ble debattert i året vi nå har lagt bak oss.

– Vi får tilstrømming av nye medlemmer fra spesielt to miljøer. Det gjelder miljøbevegelsen, og fra ansatte og tillitsvalgte i fagbevegelsen som er bekymret for hvordan det skal gå med EØS-avtalen, sier Mellem.

Medlemsveksten skjer samtidig som stadig flere nordmenn blir positive til EØS-avtalen. I en meningsmåling gjennomført av Sentio i november kom det frem at EØS-støtten er solid og på sitt høyeste på mange år. 60 prosent svarte da at de ville ha stemt ja dersom det var folkeavstemning om avtalen. Dette viser helt tydelig at nordmenn flest ser nødvendigheten av et solid europeisk samarbeid, som også Norge er en del av.

– Nå skal vi bygge videre på den positive utviklingen og fortsette å vokse. Vi har  plass til mange flere medlemmer og trenger all den støtten vi kan få nå som EØS-debatten ser ut til å vedvare, avslutter generalsekretæren.

Det totale medlemstallet ved årets slutt var 2539, en oppgang på 12, 6 prosent fra 2017. 31. desember 2017 hadde vi 2254 medlemmer.

Ønsker du å bidra til at vi fortsetter medlemsveksten i 2019? Da kan du enkelt melde deg inn her.