Siste dag som praktikant i Europabevegelsen

Etter 10 måneder som praktikant på Europabevegelsens kontor i Oslo, har Lára Emilie Jonsson (24) i dag sin siste arbeidsdag.

Lára startet som praktikant høsten 2022, og beskriver oppholdet som lærerikt og givende. Hun kom til Europabevegelsen med engasjement for Europa og EU, blant annet som leder av Europeiske Studenter Oslo, og har det siste året tilegnet seg bredere kunnskap om Norges forhold til Europa og europeiske institusjoner. Stillingen har inkludert arrangementer, konferanser og turer. Det er også Lára som har vært ansvarlig for nyhetsbrevet og innlegg i sosiale medier.

– Etter å ha lest meg opp på EUs institusjoner og virkeområder i snart et år, har jeg enda større forståelse for hvorfor Norge bør bli et fullverdig medlem av EU. Her er det mange punkter å inkludere, men aller viktigst for meg er den omfattende sosialpolitikken til EU. Særlig de siste tiårene har EU vært forkjemper for sosial- og økonomisk likestilling på hele kontinentet, innført omfattende klimatiltak, og under koronapandemien sikret distribusjon av vaksiner til alle medlemsland.

Hva er planene dine videre, nå som du er ferdig med praktikantoppholdet?

– I første omgang blir det en sommerjobb som journalist i lokalavisen der jeg vokste opp: Smaalenenes avis i Indre Østfold. Til høsten skal jeg begynne på Master i internasjonal og transnasjonal historie på Blindern, det er jeg veldig spent på.

Lára har vært med i en periode med mye aktivitet og medlemsvekst, og gjort en strålende jobb for oss.

– Det har vært en fornøyelse å ha Lára som praktikant her hos oss i Europabevegelsen, sier generalsekretær Fredrik Mellem.

Vi ønsker Lára lykke til videre!

Etter sommeren blir det Silje Marie Maanum som tar over praktikantstillingen. Hun har bakgrunn fra statsvitenskap og fransk og har det siste halvåret jobbet som praktikant ved Norges ambassade i Belgia.

Lára på kontoret til Europabevegelsen

På konferanse i Bulgaria på vegne av Europabevegelsen

Stortingsbesøk hos MDG