Se Europacafé på nett

Tirsdag 28.04 gikk årets tredje Europacafé av stabelen. Tema for kvelden var Storbritannias forhold til EU. Her kan du se hele arrangementet.

Se hele debatten under artikkelen (spol frem til minutt 23).

Parlamentsvalget i Storbritannia 7. mai vil ha stor betydning for landets fremtidige forhold til Den europeiske union.

I et forsøk på å komme EU-skeptikerne i møte har statsminister David Cameron lovet velgerne en EU-folkeavstemning innen utgangen av 2017, dersom han vinner valget. Med trusler om en mulig utmeldelse har Cameron også et håp om økt gjennomslagskraft dersom britenes forhold til EU skal reforhandles.

Det debatteres også mulige alternativer til medlemskap, og her har enkelte røster tatt til orde for at en EØS-lignende avtale kan være mulighet for Storbritannia, noe vår egen europaminister Vidar Helgesen har advart mot. Men er det egentlig et reelt alternativ for britene?

Ligger Storbritannias fremtid i EU, eller vil de klare seg best på egenhånd? Hva vil konsekvensen av en potensiell utmeldelse være?

Øivind Bratberg fra British Policy Society var kveldens ordstyrer, mens Kristian Norheim (Stortingsrepresentant for Frp), Petros Fassoulas (Vice-Chairman hos Europabevegelsen i Storbritannia) og Aneurin Hughes (tidligere EU-ambassadør til Norge) satt i panelet.

You may also like...