Rekordhøy støtte til EØS-avtalen

I en fersk meningsmåling kommer det frem at EØS-støtten i befolkningen er rekordhøy, og at støtten til norsk EU-medlemskap er økende.

I målingen, som er utført av Sentio for Klassekampen og Nationen, svarer 64 prosent at de ville stemt ja til EØS om det hadde blitt avholdt en folkeavstemning. 71 prosent av SV-velgere sier ja, mens 16 prosent sier nei. Det viser at SV er i utakt med velgerne sine.

Det er gledelig at majoriteten av det norske folk ser hvor viktig avtalen er for Norges gode og sterke bånd ut til Europa. EØS-avtalen er vår absolutt viktigste avtale. Den sikrer oss tilgang til det EUs indre marked og gir samtidig hver eneste nordmann en rekke muligheter og rettigheter.

Samtidig som flere er positive til EØS, er også støtten til norsk EU-medlemskap på vei oppover. I undersøkelsen svarer 28,4 prosent ville stemt ja. Det er ti år siden sist så mange nordmenn har ønsket et norsk EU-medlemskap velkommen. Dette viser en positiv utvikling og at pila peker rett vei.

– Jeg tror holdningene er påvirket av det store bildet. Det er økende usikkerhet i verden skapt av politiske ledere som Donald Trump og Putin. Man ser hvor mye kaos og splittelse brexit har ført til. For enkelte blir det nærliggende å søke seg til et samarbeid som fungerer, oppsummerer Europabevegelsens generalsekretær Fredrik Mellem.

Vil du bli med å jobbe for europeisk samarbeid? Meld deg inn i Europabevegelsen!

You may also like...