Hva gjør en praktikant i Europabevegelsen?

30 april er fristen for å søke den utlyste praktikantstillingen i Europabevegelsen. I den forbindelse har vi tatt en prat med nåværende praktikant Lara Emilie Jonsson om hvordan arbeidshverdagen og året har vært.

Lara startet som praktikant høsten 2022, og skal jobbe ut juni.

Er du eller noen du kjenner interessert i å søke? Du kan lese mer om utlysningen her.

Lara Emilie Jonsson

Lara har vært praktikant i Europabevegelsen siden august 2022.

Hvordan har det vært å være praktikant i Europabevegelsen?

– Veldig bra! Jeg var jo klar over at jeg kom til å lære mye om EU og Norges forhold til EU, men jeg har også lært mye annet, som jeg ikke hadde forventet. For eksempel har jeg fått skrevet flere kronikker og saker til nettsiden, deltatt på foredrag og konferanser, hatt kontakt med medlemmer og vært redaktør for Europabevegelsens kunnskapsbank, iEuropa.no. Det er også veldig mye annet jeg har fått prøvd meg på underveis, men det ville nok blitt for mye å ramse opp alt sammen her.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– Det varierer ganske mye. Jeg starter dagen med å lese ulike nyhetsbrev og nyheter, og velger ut noen saker til nyhetsbrevet vårt. Så leser jeg kanskje noen forskningsartikler som kan være relevant for kronikker og saker til nettsiden, og oppdaterer sosiale medier. Etter lunsj kontakter jeg nye medlemmer, gjør litt research på potensielle konferanser jeg kan delta på, og publiserer bidrag på iEuropa-nettsiden. Hvis Europabevegelsen har et arrangement på kvelden deltar jeg også på det, og knipser noen bilder underveis. Arbeidsoppgavene vil jo variere fra praktikant til praktikant, i og med at man til tider styrer dagene ut ifra eget initiativ og evne.

Har du møtt på noen utfordringer underveis?

– Man møter på utfordringer i alle nye jobber tror jeg. Ingen av utfordringene har vært for store, og når jeg ikke har fått til noe på egenhånd får jeg alltid hjelp fra andre på kontoret. Det er vel fordelen med åpent kontorlandskap, det er veldig lav terskel for å stille spørsmål eller spørre om hjelp.

Når man søker på praktikantstillingen, hva legges det spesielt vekt på?

– Først og fremst bør man jo ha et engasjement for Europa og EU-saken. Det tror jeg er én av de viktigste tingene. Hvis du i tillegg viser til studier eller erfaring som kan være relevant for praktikantstillingen vil det også være en stor fordel. Da jeg søkte la jeg for eksempel vekt på min erfaring som leder i Europeisk Ungdoms studentlag i Oslo og fordypning i Europastudier under bachelorgraden min. Jeg anbefaler også å lese stillingsutlysningen nøye og gjøre litt research på Europabevegelsens arbeid før du søker.

Vil du anbefale praktikantordningen i Europabevegelsen til andre?

– Ja, selvfølgelig! Det har vært utrolig gøy å få være praktikant her, og jeg har fått en haug med muligheter jeg ellers ikke ville fått så tidlig i arbeidslivet. Jeg anser dette som en skikkelig «boost» i karrieren min, og er veldig takknemlig for muligheten! Jeg vil bare si til de som vurderer å søke: gjør det!

 

Årets søknadsfrist går ut 30. april.

For å søke: send en kortfattet CV og søknad til eb@europabevegelsen.no.