Nytt Europalag i Brussel

Europabevegelsen er stolte av å presentere vårt nye Europalag, Europabevegelsen Brussel.

Styret i Europabevegelsen Brussel. Fra venstre, Nora Strømme, Siri Helene Hauge, Erlend Hansen, Ingvild Baustad Yuen, Hanne Thomassen Inderhaug, Karl Arthur Giverholt, og Elise Tingvoll

Tirsdag denne uka avholdt vi et godt besøkt etableringsmøte for Europabevegelsen Brussel som en ny, tverrpolitisk arena. Det er flere hundre nordmenn som bor, jobber og studerer i Brussel, og som på ulikt vis arbeider for norske interesser.

Laget håper å  være en møteplass for samfunnsengasjerte nordmenn i  byen.

Nyvalgt styreleder er Ingvild Baustad Yuen, som gleder seg til å begynne arbeidet: «Det skulle bare mangle at Europabevegelsen reetablerer et Europalag her i Brussel, EUs hovedstad! Med alle de nordmennene som til enhver tid oppholder seg i Brussel er det ikke overraskende at vi allerede fra start har fått mange medlemmer med sterk kompetanse om EU og Europa, bredt kontaktnettverk og ambisjoner om mange spennende nye initiativ».

«Jeg er veldig glad for at leder for interimsstyret, Erlend Hansen, tok initiativ til reetableringen. Det er en ære å få være styreleder for et så kompetent styre og medlemsmasse! Nå gleder jeg meg til å jobbe for at vi i Europabevegelsen i Brussel blir et spennende og nyttig nettverk for hverandre, og ser frem til å både lære mer om og spre kunnskap om EU. Selv om vi holder til i et annet land vil vi jobbe tett med Europabevegelsen i Norge, og håper også å kunne bidra i organisasjonens viktige arbeid i Norge».

Generalsekretær Fredrik Mellem var også til stede på møtet. «Vi håper at det nye europalaget vil gjøre oss enda mer oppdatert på alt som er på gang i EU,» sier han.

Europabevegelsen gratulerer det nye laget med opprettelsen, og oppfordrer alle nordmenn i Brussel som er interessert i samfunn og politikk til å ta kontakt.

Deltagerne på etableringsmøtet