Nye innstillinger til sentralstyret

Fem nye personer er innstilt til Europabevegelsens Sentralstyre, som avgjøres under landsmøtet 18. og 19. oktober.

To av dem er MDG-profilene Hanna Marcussen og Øyvind Strømmen. Marcussen er byutviklingsbyråd i Oslo MDG, og Strømmen er fylkespartileder i Vestland MDG. Begge mener at EU trengs for å løse klimakrisen.

– De store globale krisene, klimakrisa og tap av biologisk mangfold, gjør behovet for forpliktende internasjonalt samarbeid større. EU er ikke perfekt, men har vært en kraft i disse spørsmålene, sier Marcussen til Klassekampen.

MDG har enda ikke tatt et standpunkt til norsk EU-medlemskap, men har sagt ja til EØS-avtalen. Partiet støttet også Acer og EUs tredje energimarkedspakke under den hete debatten som pågikk i fjor.

– Det er viktig med en debatt om EU-spørsmålet i partiet. Samtidig har vi ikke dårlig tid. Norsk EU-medlemskap er ikke en aktuell problemstilling akkurat nå, men fordi Norge er medlem i EØS, bør MDG ha tanker om hvordan EU skal utvikle seg. Våre søsterpartier i Europa er i dag pådrivere for å gjøre EU grønnere og mer demokratisk, sier Marcussen til Klassekampen.

I tillegg til Øyvind Strømmen og Hanna Marcussen er Morten Skandfer fra Venstre, Aase Marthe Horringmo fra Høyre og Bjørn Tore Ødegården fra Arbeiderpartiet innstilt som nye sentralstyremedlemmer.

Heidi Nordby Lunde fortsetter som leder, Fredrik Mellem som generalsekretær og Irene Johansen som nestleder. I tillegg fortsetter nåværende sentralstyremedlemmer Torbjørn Wilhelmsen og Ida Hjeltnes i sine verv.