Ny generalsekretær i Europabevegelsen

Torsdag 18. oktober begynte Fredrik Mellem som ny generalsekretær i Europabevegelsen.

Fredrik Mellem på sin første dag i Europabevegelsen, sammen med leder Heidi Nordby Lunde.

Mellem har lang fartstid på flere nivå i Europabevegelsen, AUF og Arbeiderpartiet. Han er leder i Oslo Arbeidersamfunn, og har tidligere vært sentralstyremedlem i Europabevegelsen.

Leder av Europabevegelsen, Heidi Nordby Lunde, er fornøyd med å ha fått Mellem med på laget.

– Vi er veldig glade for å ha fått Fredrik Mellem med oss når vi nå både har ambisjoner om å vokse som organisasjon og ta en tydeligere rolle i europadebatten. Vi ser økende interesse for europadebatten og hvor avhengig Norge er av å være tilknyttet EU. Målet er selvsagt fullt medlemskap, men nå er det først og fremst viktig å skape forståelse for viktigheten av å tilhøre det europeiske fellesskapet. Fredrik har det som skal til for å bygge bro til den norske debatten, sier Nordby Lunde.

– Ikke bare har han et langvarig engasjement for europasaken, men også erfaring fra å bygge organisasjon og skape engasjement. Dette er akkurat det Europabevegelsen trenger nå, legger Europabevegelsens leder til.

Mellem ser frem til å starte i jobben, og tror han har en både morsom og utfordrende hverdag foran seg.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet. Vi lever i en verden hvor fenomener som proteksjonisme, tilløp til handelskrig, nasjonalisme og ekstrem høyrepopulisme er på fremmarsj. Dette er politiske trender som er farlige for både verden, Europa og Norge. Europabevegelsen har helt fra starten av handlet om å bringe ulike mennesker og samfunn sammen. Å arbeide for samarbeid og fredelig sameksistens mellom mennesker og stater er stadig like aktuelt og nødvendig. Kanskje viktigere enn noen gang, sier Fredrik Mellem.

Mellem tar over jobben etter Kirsti Methi.

For ytterligere kommentarer eller mer informasjon kan du ta kontakt med Fredrik Mellem på telefon 932 63 892 eller epost fredrik@europabevegelsen.no.