Intervjuer stortingsrepresentanter og partiledere for Europabevegelsen

«12 minutter Europa» produseres av Jarle Petterson. Han intervjuer stortingsrepresentanter, partiledere og engasjerte europeere i Europabevegelsens podkast. Nå har den tidligere europalagslederen selv blitt intervjuet av Bladet Tysnes.

Jarle Petterson har tidligere vært leder for lokallaget Europabevegelsen i Oslo, og var svært engasjert i EU-debatten på 90-tallet. Selv sier han til Bladet Tysnes at Europabevegelsen er en sak han brenner for.

Jarle Petterson er programleder for «12 minutter Europa». Foto: Jarle Petterson.

I fjor startet han arbeidet med å produsere podkastepisoder i Europabevegelsen. Fra første stund virket prosjektet interessant for Petterson, som har erfaring fra både radio og journalistikk.

I Bladet Tysnes forteller han om hvordan han kombinerer sin travle hverdag som innholdsmarkedsføringsprodusent for mediebyråer og dagspresser rundt i Norge med podkastarbeidet. Petterson forklarer at når han får tid produserer han nye episoder for noen uker fremover, som deretter slippes ut hver 14 dag.

Med god mikrofon, redigering etterpå og musikk som bakgrunn, blir resultatet forbausende bra.

Til nå har han intervjuet flere kunnskapsrike aktører til podkasten «12 minutter Europa», blant annet stortingsrepresentanter og partiledere. Blant disse er stortingsrepresentant og leder for Venstre – Guri Melby, stortingsrepresentant (H) og leder i Europabevegelsen – Heidi Nordby Lunde og leder for Miljøpartiet De Grønne – Arild Hermstad, for å nevne noen.

I tillegg har programlederen intervjuet Hadia Tajik (Ap) i en episode som nylig ble publisert. En sak som er under planlegging nå om dagen er med stortingsrepresentant Petter Frølich (H), om hans Ukraina-engasjement. Han er leder for organisasjonen «Fritt Ukraina», som samler droner og annet utstyr til Ukraina. Frølich reiser selv til Ukraina med utstyret.

Jarle Petterson er opptatt av at episodene ikke skal være for lange for lytterne, selv om det ofte er lett å bli revet med i de spennende samtalene. Hver episode er på 12 minutter, og tar opp dagsaktuelle temaer.

«Med god mikrofon, redigering etterpå og musikk som bakgrunn, blir resultatet forbausende bra. Hvem som helt kan lage podkaster», kommenterer Jarle Petterson beskjedent.

 

Faksimile hentet fra Bladet Tysnes.

 

Ønsker du å lytte til «12 minutter Europa»?

Podkasten er tilgjengelig på Spotify, Apple Podcasts og Google Podcasts.

 

Hør på den nyeste episoden med Hadia Tajik her:

Har du forslag eller innspill til podkasten? Send gjerne en tilbakemelding på e-post til eb@europabevegelsen.no.