Fjerner roamingkostnadene fra 15. juni

Natt til onsdag 1. februar ble representanter fra Europaparlamentet, Rådet og Kommisjonen enige om hvordan teleselskapene skal kompenseres for å levere data til andre selskapers kunder.

«Dette var den siste biten i puslespillet. Fra 15. juni vil europeere kunne reise i EU uten roamingkostnader. Vi har også sikret at operatørene kan fortsette å konkurrere i å gi de mest attraktive tilbudene i deres hjemmemarkeder», sa EUs kommissær for Det digitale indre marked Andrus Ansip.

Hvorfor betale for mye?

Kommentar ved Henning Mjelde Jakobsen, 30. august 2016

Bruk av mobil for å surfe og sende bilder hjem har i mange år stort sett vært så dyrt at en egentlig lot være. Dette er det heldigvis snart slutt på her i Europa! Du har kanskje lagt merke til det allerede?

EU har etter mye om og men klart å redusere roamingavgiftene. Innen 15. juni 2017 skal roamingavgifter helt bort, slik at du står igjen med samme telefonregning stort sett hvorenn i Europa du ringer og surfer på nett.

Men det var altså ikke telefonselskapene som bare fant på at de skulle være billige i år. De visste at man måtte tilby billigere priser neste år, og så sitt snitt til å vinne litt oppmerksomhet…

EU gjør reisen billigere

Hvorfor blir det billigere å ringe og surfe når man er i utlandet?EU jobber for at du som forbruker ikke betaler unødvendig mye på reise. http://www.europabevegelsen.no/hvorfor-betale-for-mye/Gjennom europeisk samarbeid sikrer EU forbrukerrettighetene dine.Les mer og bli med i Europabevegelsen: http://www.europabevegelsen.no/bli-medlem/

Publisert av Europabevegelsen Torsdag 1. september 2016

You may also like...