Stream: EU og Tyrkia – Naboskap i krise?

Tyrkia har et mål om å bli EU-medlem innen 2023, da de ferier sitt hundreårsjubileum. Samtidig kritiseres Tyrkia fra EU for at landet trekkes i en stadig mer udemokratisk retning, særlig i etterkant av sommerens kuppforsøk. Tyrkia, på sin side, føler seg misforstått og mistenkeliggjort.

Forholdet mellom EU og Tyrkia virker nå til å være svært anstrengt og tilliten er skjør. Men begge parter er likevel avhengige av et fungerende samarbeid, ikke minst i lys av den aktuelle flyktningsituasjonen. Hva skal til for å bygge bro mellom de to?

Europacafé 27. september handler om EUs forhold til Tyrkia. I panelet deltar førsteamanuensis og Tyrkia-forsker Joakim Parslow, SV-politiker Gülay Kutal og nylig avgått ambassadør i Ankara Jansi Bjørn Kanavin. Ordstyrer for kvelden er Stig Arild Pettersen, programleder i utenrikspodcasten Du verden.

Europacafé er som alltid gratis, åpent for alle og krever ingen påmelding. Men du må gjerne dele arrangementet med dine venner, dersom du er på Facebook. Her finner du det.

You may also like...