Europabevegelsen vokser

I en tid med mange ikke fullt så trivelige nyheter, kan Europabevegelsen melde at organisasjonen er blitt rundt 30 prosent større enn den var for en tre års tid siden.

– I år ligger vi an til å passere 3000 medlemmer for første gang på mange år, og hadde det ikke vært for koronasituasjonen ville vi denne våren ha etablert to nye Europalag i henholdsvis Buskerud og Møre og Romsdal. Dette håper jeg virkelig vi får anledning til å gjøre utpå høsten en gang, sier generalsekretær Fredrik Mellem.

I mellomtiden finner organisasjonslivet nye og flere former. Som i mange andre organisasjoner blir flere av Europalagenes årsmøter avholdt via Microsoft Teams. Også sentralstyremøtene blir avholdt på denne måten og arrangementer blir avholdt som webinar.

Fredrik Mellem, generalsekretær. Foto: Joakim Bjørnøy.

– Jeg tror at webinar er noe som er kommet for å bli. Det vil bli en naturlig del av møtevirksomheten i fremtiden, selv om vi selvfølgelig gleder oss til å se hverandre igjen på vanlige møter også, sier Mellem.

Europabevegelsen vokser, men er avhengig av medlemmenes innsats for videre vekst. Mange tror at de er medlem i Europabevegelsen uten å være det, eller de har tenkt på å melde seg inn mange ganger, kanskje i flere år, uten å faktisk somle seg til å gjøre det.

– Hvis du vil bidra til Europabevegelsens videre vekst og fremgang, kan du dele denne lenken. Del den på Facebook eller send en hyggelig oppfordring til noen du mener at burde være medlem, sier Mellem.

Det siste halvannet året har Europabevegelsen også tredoblet seg på Facebook.

– Følg oss gjerne på Facebook – og god pinse!