Eurodok 2017 – programmet er klart!

EuroDok2

5 dokumentarfilmer er plukket ut til årets Eurodok, hvorav elleve filmer til konkurranseprogrammet. Festivalen arrangeres i år for 16. gang og kan stolt presentere noe av det beste innen ny europeisk dokumentarfilm.

Artikkelen er i sin helhet hentet fra Cinemateket

Filmene forteller alle sterke og engasjerende historier om alt fra kjærlighet og toleranse, til krig, møter mellom ulike sivilisasjoner, flukt, mat, fotball og meningen med livet!

Dødsårsak: Ukjent tyvstarter festivalen

Allerede torsdag 23. mars kan publikum få festivalstemning på førpremieren av den norske dokumentaren Dødsårsak: Ukjent . Den provoserende og gripende filmen, som settes opp på norske kinoer dagen etter, gir et sjokkerende innblikk i hvordan legemiddelindustrien trår over lik for å tjene penger.

Flamenco og lidenskap i åpningsfilmen

Årets Eurodok åpner onsdag 29. mars med visning av den spanske filmen  La Chana , om en stor flamencostjerne som ser tilbake på sitt innholdsrike liv mens hun forbereder sin siste forestilling.

– En film som gir deg lyst til å danse!, sier festivalsjef Kaia Høidalen. Etter filmen inviteres publikum til fest i foajeen i andre etasje på Cinemateket.

Ulrich Seidl om jakt og kolonialisme i avslutningsfilmen

Seidl er tilbake med nok en provoserende og underholdende dokumentar, denne gangen om europeere som jakter på eksotiske dyr i Afrika. Filmen Safari er årets avslutningsfilm og vises etter prisutdelingen søndag 2. april.

EUs delegasjon til Norge har vært en støttestpiller i arbeidet med Eurodok siden starten i 2001.

– Eurodok er en feiring av mangfold og samarbeid, samt en viktig arena for ytringsfriheten i Europa. Jeg tror også festivalen spiller en stadig viktigere rolle i en verden hvor vi opplever økende fremmedfrykt, populisme og rop om å gjenreise nasjonale grenser, sier Helen Campbell, EU-ambassadør og leder av EUs delegasjon.

Norsk program

14 norske filmer er tatt ut til årets Eurodok. Årets filmer gir et unikt innsyn i triste, opprivende og skremmende verdener, men menneskene som portretteres er tapre, med en uredd holdning til det fremmede, om det så gjelder sykdom, krig eller flukt. Les om de norske filmene

Europeisk konkurranseprogram

Festivalen har plukket ut i alt elleve europeiske filmer som alle er med og konkurrerer om årets Eurodok-pris. Eurodok-prisen offentliggjøres og overrekkes vinneren søndag kveld kl. 19.00. Les mer om konkurransefilmene