Se opptak fra boklanseringen av Fryktens kontinent

Boken «Fryktens kontinent – Hvordan europeere begynte å stole på hverandre» er historien om hvordan noen politikere klarte å transformere frykt til tillit i etterkrigstidens Europa. Forfatter Victoria Martin skriver om hvordan fem personers tro og visjoner var sentrale i å forme et Europa som hindret at nasjonale konflikter eskalerte og utviklet seg til krig. (Viktig! Les oppdatering nederst!)

Boken ble lansert tirsdag 3. mai og her kan man se opptak fra eventet.

_

Program
17:00 Velkommen ved Jan Erik Grindheim (Europabevegelsen) og Hermund Haaland (Skaperkraft) med introduksjon av møteleder Frøy Gudbrandsen (BT)

17:10 Victoria Martin de la Torre innleder til debatt sammen med Frank Rossavik, som har skrevet bokens forord. Helen Campbell, EUs ambassadør til Norge, kommenterer.

17:40 Paneldebatt med Kristin Clemet, Sveinung Rotevatn og Cathrine Holst

_

I dag er Europa igjen preget av en underliggende frykt. Euro-krisen deler Europa i et sør og et nord, flyktningkrisen deler EU i et vest og et øst. Disse krisene bidrar til at frykten igjen vokser frem i Europa.

Boken er et nytt bidrag i norsk offentlighet da den forteller EUs historie gjennom et prisme om å temme frykten og skape tillit i Europa. Boken øker også forståelsen for hvorfor EU var et viktig og riktig svar på «hvordan hindre en ny krig i Europa». Et relevant spørsmål i dag er om EU-modellen for samarbeid fortsatt gir adekvate politiske svar på de kriser Europa opplever nå?

Debatten blir ledet av politisk redaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen.

I panel stiller:

  • Kristin Clemet, leder av tenketanken Civita
  • Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant for Venstre
  • Cathrine Holst, forskningsprofessor ved senter for europaforskning ARENA ved UiO

OPPDATERING! Vedrørende lansering av boken «Fryktens kontinent»Tirsdag 3. mai lanseres boken «Fryktens kontinent – hvordan europeere begynte å stole på hverandre». Boken er skrevet av Victoria Martin og er oversatt til norsk. Det er dessverre funnet store feil ved korrekturen, noe som umiddelbart korrigeres, men som da gir noen ukers forsinkelse. Vi beklager dette på det sterkeste.For mer informasjon, kontakt:

Filip Rygg, leder i tankesmien Skaperkraft
91849610 eller filip@skapekraft.no

Nicolai Strøm-Olsen, redaktør i Frekk Forlag,
94789391 eller nicolai@frekkforlag.no

Forside

You may also like...