Bli med Europabevegelsen Follo på tur!

Fra 6. til 13. mai har du mulighet til å bli med Europabevegelsen Follo på en spennende reise til Romania og Bulgaira, med både politikk og kultur på programmet. 

Hva med å nyte våren i det mest eksotiske hjørnet av Den europeiske union? Når frukttrærne står i full blomst, på den vakreste tiden av året. Til Sofia, som kan føre sine røtter tilbake til 600-tallet, og til Bucuresti, som en gang ble kalt «Øst-Europa Paris». Og – ikke minst til Transylvania, det myteomspunnede fjellområdet der vi skal spise lunsj i den historiske byen Brasov, besøke Draculas slott, spise middag på Dracula Club og nyte den vakre naturen ved foten av Karpatene.

Denne gangen går turen til Romania og Bulgaria. To land med en historie som er ganske annerledes enn vår egen: Mange hundre år først under Konstantinopel, og deretter Det ottomanske riket, har satt sine spor. Vi kommer da også til to land der den ortodokse kirken står sterkt og preger dagliglivet.

Men – hva med Romania og Bulgaria i dag? Det vil ambassadene i Bucuresti og Sofia gi et fyllestgjørende svar på. I Bucuresti vil vi også få en spennende redegjørelse for de utviklingsprosjektene Norge har forpliktet seg til som en del av EØS-avtalen. I tillegg har vi gjort en avtale med en uhildet og kritisk journalist, som vil gi oss sine vurderinger av det nåværende regimet i landet. I Sofia er det den danske ambassadør Christian Kønigsfeldt som tar imot oss, siden Norge ikke har egen ambassaden der.

I dette programmet finner du informasjon, pris og mer detaljer om turen.

Det er begrenset med plasser igjen og påmeldingsfristen er 28. februar, så her gjelder det å være tidlig ute!

For påmelding og mer informasjon, ta kontakt med Kjell Opheim på telefon 91578530 og mail opheimkjell@gmail.com eller Hans A. Christensen på telefon 95774660 og mail christensen@seniorkonsulenten.no.