Besøk fra Greåker

I forrige uke hadde jeg besøk av elever fra Greåker videregående skole. De ønsket å besøke Stortinget for å få en omvisning, men også fordi de ønsket å høre hvordan Stortinget jobber med saker som gjelder EØS/EU. Det er ikke ofte vi får spørsmål om det så det gjorde jeg selvfølgelig.

Bakgrunnen var at de på Greåker har opprettet en europalinje der de får ordinær eksamen fra videregående skole på utdanningsprogram studiespesialisering, men følger et opplegg som er noe annerledes enn for de ordinære gruppene. Undervisningen rettes mot kommunikasjon og kultur både i Europa og verden i samspill med Europa. De åpner klasserommet for ulike aktører fra Europa, og reiser også til et land i Europa.

Skolen sier at den grunnleggende idé er internasjonalisert undervisning og prosjektsamarbeid med utvekslingselevene. Kunnskap om andre land og kulturer fremmer toleranse og forståelse. Dette blir stadig viktigere i den globaliseringens tid vi lever i. De ønsker derfor å gi motiverte elever en ekstra utfordring og dimensjon i opplæringen sin, og tror dette vil være lærerikt og inspirerende, og ikke minst nyttig for fremtidige studier.

Jeg synes dette høres veldig spennende ut. Kanskje noe for flere fylker å vurdere? Det var selvfølgelig et veldig hyggelig besøk med aktive og engasjerte elever. 🙂

Irene Johansen
Nestleder i Europabevegelsen

You may also like...