Ny medlemskapsdebatt?

20 år med nei til EU og ja til EØS
Europabevegelsen i Oslo inviterer til årets siste Europacafe tirsdag 25. november kl 18 på Litteraturhuset. Dette sammenfaller med 20-årsjubiléet for den norske EU-avstemningen 28. november 1994.

Vi legger derfor opp til medlemsdebatt av den gamle, gode sorten.

Deltagerne
Dette blir Heming Olaussens aller siste debatt før han nå går av som leder av Nei til EU. Kan Heming gå av i trygg forvisning over at nei-siden har vunnet en gang for alle?

Fra Europabevegelsen stiller leder Jan Erik Grindheim. Kan Jan Erik overbevise, også sine tilhengere, om at det er liv igjen på ja-siden?

Innledning ved politisk redaktør i Bergens Tidende, Frank Rossavik. Frank trekker linjene fra sin tid som infosjef i Europabevegelsen, via Brussel-korrespondent til han i dag står som EU-skeptiker og spør «Tja til EU».

Eirik Bergesen er møteleder og skal sørge for #EUdebatt av det klassiske, opphetede 94-slaget.

Hva er argumentene for og imot norsk EU-medlemskap i dag? Hva har endret seg på 20 år?

Siden 1994 er det kommet til en helt ny generasjon, 1 million nye stemmegivere. Skal ikke disse få lov til å stemme i saken?

Begge sider er enige om én ting: problemene med EØS-avtalen. På Stortinget er det ja-flertall, men EØS og det demokratiske underskuddet utvides nærmest daglig. Hvorfor ikke vurdere en EØS-avstemning?

Kan Nei og Ja gjøre felles sak når løsningene er så forskjellige? Gjøre dere klare til 2000-tallets fremste EU-showdown!

Meld din amkomst på Facebook


Møtet blir som alltid overført direkte på nett og man kan delta i debatten på twitter med #europacafe

Følg med på Live Stream

Ny medlemskapsdebatt 20 år etter?

1994-2014 Hele 20 år med nei til EU og ja til EØS. På tide med ny medlemskapsdebatt?

 

Velkommen!