Merkel og Hollande sammen i parlamentet

Klokken 15:00 i dag (onsdag 07. oktober) går Angela Merkel og François Hollande på talerstolen i Europaparlamentet. De vil ta til orde for sterkere europeisk samhold for å løse den pågående migrasjonskrisen.

Dette er første gang siden 1989 at statsledere fra de to største EU-medlemslandene har en felles opptreden i parlamentet. Den gangen var det François Mitterrand og Helmut Kohl som diskuterte Den kalde krigens sluttfase.

Målet med dagens historiske taler er å få med seg resten av EU-landene på en fellesstrategi for å håndtere migrasjonskrisen. Etter at de to har holdt hver sin tale om dette vil de sammen svare på spørsmål fra parlamentarikerne.

Talene kan ses direkte via denne lenken. For å følge debatten på Twitter bruker du emneknaggen #HollandeMerkelEP. Parlamentets egne Twitter-konto vil også legge ut oppdateringer fortløpende.

I forbindelse med talene har European Movement International, som Europabevegelsen i Norge er en del av, laget en liste over hva de mener det er viktig at Merkel og Holland fokuserer på. Listen tar utgangspunkt i Lisboa-traktaten, og inkluderer: Promotere fred og menneskers velvære, fellesstrategi for håndtering av asylsøkere og flyktninger, samt å styrke EUs stemme i globale fora.

Hele listen kan du lese her.