Regjeringens europapolitiske plattform: Hvor er vi på vei?

Laster kart ....

Dato/Tid
Dato - 20/02/2018
17:00 - 19:00

Sted
Kulturhuset


På Jeløya utformet Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre nylig regjeringens nye europapolitiske plattform.

I plattformen står følgende: «De europeiske landene og EU er Norges nære naboer, venner og viktigste handelspartnere. Tilgangen til det indre markedet gjennom EØS-avtalen gir norsk næringsliv forutsigbarhet og mulighet til å selge sine varer og tjenester. Det er avgjørende for å sikre økonomisk vekst og velferd i Norge. Derfor må norsk utenrikspolitikk begynne i Europa. Regjeringen er grunnleggende positiv til forpliktende internasjonalt samarbeid.»

Likevel er mange europapolitiske temaer omstridt eller underkommunisert i Norge. Vi i Europabevegelsen i Oslo ønsker å ta opp dagsaktuelle europapoliske temaer sett i lys av den nye Regjeringens plattform:

Hvilke europapolitiske problemstillinger blir viktigst for Norge de kommende årene? Hvordan vil Brexit fortsette å prege norsk europapolitikk, og hva vil skje med EØS? Vil vårt samarbeid med EU kunne fortsette i samme spor, eller blir vi nødt til å justere oss? Hva med de som ønsker å reforhandle EØS-avtalen, vil de kunne få gjennomslag for sine krav? Hva vil det egentlig koste Norge å ikke delta i unionens satsninger, når de faktisk også angår oss?

I panelet:
– Rebekka Borsch, statssekretær for forskning og høyere utdanning i Kunnskapsdepartementet
– Øyvind Bratberg, statsviter og anerkjent foreleser ved Universitetet i Oslo

Moderator:
– Elin Sørsdahl, TV2. Elin har tidligere vært EU-korrespondent og USA-korrespondent. I 2017 gav hun ut boken «En høyrepopulistisk bølge? Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa» sammen med Alf Ole Ask.

Arrangører: Europeiske Studenter Oslo, Europeisk Ungdom og Europabevegelsen i Oslo