fbpx

Europakonferansen 2018

Fra Querini til EØS
Kultur og handel – i møte med Europa

Velkommen til Europakonferansen 2018!

Lørdag 15. september 2018 kl. 1230 – 1545 
Norsk Luftfartsmuseum, Olav V gate, 8004 Bodø

Europabevegelsen har arrangert Europakonferansen hver høst siden 2014. Målet med Europakonferansen er å skape en arena for kunnskap og engasjert debatt om aktuelle politiske spørsmål som er særlig viktig for Norges forhold til Europa og EU. Ambisjonen er å ha et høyt faglig nivå og med attraktive innledere.

Fra Querini til EØS 
Konferansen har tittelen «Fra Querini til EØS. Kultur og handel – i møte med Europa», som er inspirert av Bodøs søknad om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. I tillegg er 2018 utpekt av EU som Europeisk Kulturarvår.

Vi trekker linjene bakover til hendelsen på Røst i 1432 og ser på dagens situasjon med EØS-avtalen som vår viktigste kobling til Europa for handel, vandel og kultur. 

Bodø – en nyskapende kulturby i Europa 
Konferansen vil foregå i Bodø, som ble kåret til Norges kulturkommune i 2017 og har søkt om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. Bodø og Nordland har et rikt kulturliv med musikkfestivaler, litteratur og kunst. 

Norsk verdiskapning skjer i stor grad i kyst-Norge og i økende grad i nord. Nordland er på topp i sjømateksport og har et solid arbeidsmarked, men det skapes for få nye jobber som kan tiltrekke seg ung, norsk arbeidskraft. Derfor er regionen helt avhengig av EØS-avtalens muligheter for arbeidsinnvandring med et mål om fast bosetting på lengre sikt.

Konferansen er gratis og åpen for alle.

Se programmet her

Påmelding finner du her.

Les også