fbpx

Europaformidlerprisen 2017

Europaformidlerprisen deles i 2017 mellom Yngve Hågensen og Frank Aarebrot.

IMG_6733

Europabevegelsens Europaformidlerpris deles i 2017 mellom Yngve Hågensen og Frank Aarebrot, in memorandum. Prisen ble utdelt på Europabevegelsens landsmøte fredag 27. oktober.

Begge har med sine ulike roller hatt stor betydning for å fremme viktigheten av europeisk samarbeid overfor offentligheten generelt og i arbeiderbevegelsen spesielt.

Som LO-leder representerte Yngve Hågensen en klar og tydelig europapolitisk stemme i arbeiderbevegelsen. Gjennom årtier som fagforeningsmann og som LOs fremste tillitsvalgt i perioden 1989-2001, har han formidlet EUs betydning for norsk verdiskaping, velferd og arbeidsplasser.

Han er kjent for sin gode, engasjerende og «rett fra levra» – formidlingsevne. Han er fortsatt aktiv som foredragsholder i hele landet. Hans tro på EU som et viktig freds- og solidaritetsprosjekt har aldri blitt svekket og er et budskap han alltid tar med seg.

Frank Aarebrot tildeles Europaformidlerprisen in memorandum. Prisen ble mottatt av Aarebrots kone, Marian Flick, på vegne av familien.

Aarebrot har utdannet flere generasjoner studenter i europakunnskap og han har inspirert en hel nasjon med sin kunnskap om europeisk politikk, historie og samfunn. Han har i utallige sammenhenger og gjennom en årrekke formidlet sin verdifulle kunnskap om hvorfor EU er viktig for fred, velstand og demokrati. Aarebrot formidlet sin innsikt om Europa og EU med en klokskap og med en kreativitet som ga en helt spesiell verdi, en helt egen magi.

Europabevegelsens deler ut denne prisen hvert 2. år på sitt landsmøte. Prisen går til aktører som over tid og gjennom god formidling har bidratt til å øke forståelsen for hvilken betydning EU og europeisk samarbeid har for utviklingen i Norge.