Europabevegelsen på plass på Arendalsuka

Denne uka (tirsdag 16. til lørdag 20 august) er Europabevegelsen i Arendal, for å være med på Arendalsuka.

Gjennom hele uka har Europabevegelsen Sørlandet stand i politisk gate, midt i sentrum av byen. Der står blant annet laggsjef Kjell T. Andreassen, og vi har snakket med ham om hva han tenker om å være på Arendalsuka.

Hvorfor er det viktig for Europabevegelsen Sørlandet å være på Arendalsuka?
– Her treffer vi hele det politiske miljøet på Sørlandet, samt vanlig publikum. Nå når det er godt vær er det veldig mye folk her.

Hva er folk mest interessert i å snakke med dere om?
– Det varierer veldig. Det er en del EU-motstandere som gjerne vil diskutere, men de får vi jo aldri omvendt. Så treffer vi også mange sympatisører, som er enig med oss i det meste. Med mange av de som ikke har et klart standpunkt opplever vi at kunnskapen om EU er lav, og at en del myter har fått gjennomslag, dessverre.

Brexit har jo preget nyhetsbildet i sommer. Er det mange som er opptatt av det?
– Jeg tror muligens Brexit kan ha hatt en positiv innvirkning på norsk EU-debatt, uten at det er veldig mye fokus på det her. Men det er jo også noen som er overbevist om at EU vil gå under, uten at de kan gå noe særlig i detalj på hvorfor de tror det.

Hva av materialet dere deler ut er mest populært?
– Nå er vårt største problem at vi nesten går tom for alt vi har. Men det er muligens klistremerkene med EU-flagg med en N i midten som er mest populære. Videre er også pins veldig populært, og det skulle vi gjerne hatt enda flere av. Når det kommer til brosjyrer ser vi at det er de litt enkle, uten for mye tekst, som er mest populære.

Vi ønsker Kjell og resten av gjengen på Arendalsuka gode dager videre. Dersom du er i nærheten er det bare å stoppe innom for en liten prat!

Les også