Europabevegelsen i Follo

Styret 2016

Europabevegelsen (EB) Follo ble stiftet i august  2007. Vi er blant organisasjonens mest aktive lag, og arrangerer jevnlig relevante møter av høy kvalitet, spennende medlemsreiser og har andre interessante kulturtilbud for våre medlemmer. Lenger ned på denne siden finner du kontaktinformasjon til styret, oversikt over kommende møter, turer og andre planlagte aktiviteter.

Følg oss gjerne på vår Facebook-side for jevnlige oppdateringer!

 

Styret

Styreleder er Kjell Opheim (e-post: opheimkjell@gmail.com).

I tillegg sitter disse i styret: Oddvar Kolstad, Tove Lissner, Geir Søbstad, Jon Løitegaard, Stig Klingstedt, Dag Mork Ulnes, Daniel Sommer og Ilse Zobel.

Årsmøte 2017 ble avholdt 24. januar. Årsberetningen for 2016 kan du lese her: EU Follo Årsberetning for 2016.

 

Møter

Våre møter finner sted på Kolben kulturhus i Kolbotn. De er gratis og åpne for alle, men det blir ofte fult i salen, så det gjelder å være tidlig ute.

Her er en oversikt over kommende møter:

Onsdag 8. november kl 19.00: Tidligere utenriksmedarbeider i Aftenposten, Halvor Tjønn: Reformasjonen 500 år: Hva har den betydd for Europa?

Tirsdag 30. januar kl 19.00: Politisk journalist Elin Sørsdal, TV2, seniorforsker Pernille Rieker, NUPI og avdelingsleder Jean-Yves Gallardo, NIBIO: Hvor går Frankrike? Om franskmennene og fransk politikk

Tirsdag 27. februar kl 19.00: Redaktør Per Egil Hegge, Aftenposten: Transkaukasus – Europas eksotiske hjørne!

Mandag 19. mars kl 19.00: Utenrikskorrespondent Morten Jentoft, NRK: Finland 100 år. Hvordan skal vi forstå Finland og finnene?

 

Medlemsreiser

Vi arrangerer hvert år medlemsreiser til politisk interessante land. Reisene er av gjennomgående høy kvalitet, med politikk, lokal kultur, god mat og hyggelige opplevelser i fokus.

Kommende medlemsturer er:

26.november til 2.desember 2017: Førjulstur – fra Bilbao og San Sebastian til Bordeaux

En fantastisk tur, med politikk, mat og kultur i skjønn forening! Vi starter i Bilbao, med både Guggenheim og møte med Norges generalkonsul. Deretter San Sebastian og Bordeaux.

1. til 10. mai 2018: Tur til eksotiske Transkaukasus: Aserbadsjan, Armenia og Georgia

Vårturen 2018 går til Europas eksotiske nabolag, til sagnomsuste byer som Baku, Jerevan og Tiblisi. Ti dager fylt med historiske høydepunkter, men også med oppdatering av hva som skjer i dag.

 

Kulturtilbud

I tillegg til møtene og medlesreisene, har vi også gode kulturtilbud for våre medlemmer flere ganger i året.

Dette er hva vi har planlagt i tiden fremover:

Lørdag 3/2 kl 13.00: Norma av Bellini, på Den Norske Opera og Ballett. En av de flotteste operaene fra første halvdel av 1800-tallet. Operaen som Maria Callas gjorde berømt!

Lørdag 3. mars kl 18.00: Lucia di Lammermoor av Donizetti, på Den Norske Opera og Ballett. Handling fra det skotske høylandet, der ære og formue skal reddes ved tvangsgifte.