fbpx

Elsker vi Europa, men hater EU?

Europabevegelsen vil utfordre nei-fortellingen om nordmenns forhold til EU. Høsten 2015 gjennomfører vi derfor en spørreundersøkelse. Bli med på spleiselaget!

Norge og EUFortellingen om at norsk EU-medlemskap er uaktuelt er blitt en sannhet alle tror på. Denne virkelighetsforståelsen er et resultat av mer enn 20 år med effektiv nei-propaganda. Men siden folkeavstemningen i 1994 har Norge gradvis blitt mer og mer integrert i EU.

Regelmessige spørreundersøkelse av typen «Hva ville du ha stemt hvis det var avstemning i morgen?», er med på å opprettholde illusjonen om Norge som utenforland. Men er det slik at nordmenn flest er for EU og Europa, men imot norsk medlemskap i unionen? Hvor mange er det som både er imot norsk EU-medlemskap og også imot EØS-avtalen? Hva er det man er uenig i? Hva vil nordmenn med Europa og EU?

Vi trenger å få en mer nyansert forståelse av hva nordmenn mener om Europa, EU og Norge og ikke bare forholde oss til en ja/nei prosent.

For å kunne utføre en seriøs spørreundersøkelse trenger vi hjelp og denne sommeren spør vi derfor alle medlemmer om å blir med på et spleiselag.

Vil du gi oss et bidrag for å få gjennomført en undersøkelse?

Vi tar imot alle bidrag, store og små, på vår nye donasjonskonto: 1503.63.05395 med en STOR TAKK! 🙂

Har du spørsmål om donering eller undersøkelsen? Send epost til eb@europabevegelsen.no

 

God sommer!

Norge i Europa - Europabevegelsens visjon

Europabevegelsens visjon – Norge i Europa

 

Les også