Hjem /

Blogg

Mer til Europa!

Norge både kan og bør øke EØS-bidraget. Det vil lønne seg både økonomisk og politisk.
Les mer

Putin og Ny Tid

Ny Tid misforstår EUs internasjonale politiske strategi når avisen på lederplass 7. mars påstår at «EU og Norge lenge har hatt regimeendring som endelig mål» for Ukraina.
Les mer

Emneord: Putin , Solberg , Ukraina

Krim-gåten løst for denne gang?

På en pressekonferanse 4.mars viste president Putin at han bøyde av for videre militær maktbruk på Krim-halvøyen. Putin hevdet at Krim ikke skal bli noen del av Russland. Likeledes mener han at Janukovitsj er ferdig som politiker, men han har omsorg for ex-presidentens helse. I tillegg mener Gazp...
Les mer

Emneord: Russland , Krim , Ukraina

Velsignelse i Norden – fordervelse i Europa?

Hvorfor er fri bevegelse av mennesker, varer, tjenester og kapital så enstemmig hyllet i det nordiske samarbeidet, men hos noen ansett som roten til de fleste problemer i europeisk sammenheng?
Les mer

Emneord: Norden , Fire friheter , EFTA

Mer opplyst Europadebatt i 2014

I 2013 fikk vi endelig en statsråd med ansvar for EU og EØS – Europaminister Vidar Helgesen. I 2014 kan vi få mange gode debatter om Norge og Europa – hvis vi våger å ta debattene skikkelig.
Les mer

Noreg treng ein aktiv Europapolitikk

Ein tredel av alle norske lover har større eller mindre innslag av EUs regelverk. Difor må regjeringa føre ein aktiv politikk i Europa og EU.
Les mer

Emneord: europapolitikk , eøs , eu

Ukrainas beste venn

Organisasjonen Nei til EU har fått en ny venn. Han bor i Kiev og heter Janukovitsj.
Les mer

Emneord: Nei til EU , Ukraina

Om å halde avtalar

«Politikken til dei blå er eit forsøk på å tekkjast EU,» skriv Per Anders Todal i Dag & Tid fredag 29. november. – Eller å fylje dei intensjonane sjølv den raudgrøne regjeringa sa dei hadde andsynes EU eit par år tilbake? Då vart dei raudgrøne einig med EU om at artikkel 19 i EØS-avtala – om å ha...
Les mer

Emneord: Mat , Jordbruk , Ost

Berlinmurens fall

Lørdag den 9. november, var det 24 år siden jernteppet mellom Øst- og Vest-Europa falt. Det totalitære Øst-Europa fikk sin frihet tilbake. I 1989 var Europa delt. Det var spenning og ustabilitet.
Les mer

Vil Tyskland redde Europa?

På søndag valgte tyskerne ny forbundsdag. Det rakk nesten til et absolutt flertall for Angela Merkels kristeligdemokrater (CDU/CSU), og hun er klar for sin tredje regjeringsperiode som kansler.
Les mer

Emneord: Tyskland , Merkel , ValgUtviklet av Byte